Have to press & hold [+] and [-] each time after power cycle

Have to press & hold [+] and [-] each time after power cycle

Postby Loenie » Wed Jan 16, 2019 10:30 pm

Few weeks ago I received and assembled the kit, which came pre-loaded with firmware 113-13810-100 and worked as expected.
I then updated to firmware 113-13810-110 and since then I have to press and hold [+] and [-] for a few seconds after each power cycle in order to get it to work. The unit boots and runs fine, but does not process any input signal; it behaves like it is set to GND-coupling or so.
Loenie
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 30, 2018 8:21 pm

Re: Have to press & hold [+] and [-] each time after power c

Postby jye1 » Mon Jan 21, 2019 5:00 pm

Can you post photos showing the issue please?
jye1
 
Posts: 1220
Joined: Wed Feb 20, 2013 4:58 pm

Re: Have to press & hold [+] and [-] each time after power c

Postby Loenie » Mon Jan 21, 2019 8:15 pm

Hi,

See https://youtu.be/lHrNWvwiXlI for a self-explaining vid.
This behaviour is regardless of the setting of any of the slide switches or the type of input signal.

Thanks for your time!
Loenie
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 30, 2018 8:21 pm

Re: Have to press & hold [+] and [-] each time after power c

Postby Loenie » Sun Feb 17, 2019 10:26 am

Hi,
Have you got any update on this issue pls?
Thx.
Loenie
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 30, 2018 8:21 pm

Re: Have to press & hold [+] and [-] each time after power c

Postby jye1 » Tue Feb 19, 2019 1:36 pm

Sorry no update. There might be something related to the chip. Have you tried roll back to version -100 and see if the problem is still there?
jye1
 
Posts: 1220
Joined: Wed Feb 20, 2013 4:58 pm

Re: Have to press & hold [+] and [-] each time after power c

Postby Loenie » Fri Feb 22, 2019 8:46 pm

I couldn't try, because I don't have a copy of version -100 and I can't find it on your website ...
Loenie
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 30, 2018 8:21 pm

Re: Have to press & hold [+] and [-] each time after power c

Postby jye1 » Sat Feb 23, 2019 12:30 pm

Please see it here

113-13810-100.zip
(44.79 KiB) Downloaded 193 times
jye1
 
Posts: 1220
Joined: Wed Feb 20, 2013 4:58 pm

Re: Have to press & hold [+] and [-] each time after power c

Postby Loenie » Sun Feb 24, 2019 8:55 am

Hi,
Rolled back to version -100 and now it works again properly!
Also no more on-screen flashing jyetech add :D
Thx
Loenie
 
Posts: 5
Joined: Sun Dec 30, 2018 8:21 pm


Return to DSO138mini

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest