FG085 startup failure

FG085 startup failure

Postby asmith » Wed Jan 20, 2016 1:27 am

Assembled FG085. Checked all solder joint, twice. Checked polarity of bulk electrolytics. Everything appeared to be go. Fired it up with enclosed 15V wall wart, nothing. Measured voltages at test points, all hovering around 0.0 - 0.8V
Nothing was getting exceptionally warm, no smoke. Noticed that the display backlight was blinking, dark to maybe 10% at maybe 1 sec interval. Checked for solder bridges, extensively with a microscope, found none.
Given the negative voltage generator has a retry interval in that range, removed it (U1) and the processor side came right up.
Next step?
asmith
 
Posts: 2
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:26 am

Re: FG085 startup failure

Postby jye1 » Thu Jan 21, 2016 11:08 am

Please try a different power supply if you have. Voltage between 9--12V is okay.
jye1
 
Posts: 1221
Joined: Wed Feb 20, 2013 4:58 pm

Re: FG085 startup failure

Postby asmith » Sat Jan 23, 2016 9:01 pm

replace the negative voltage generator, connected variable power supply. At 15V and 130ma, it functions correctly, extensive testing not done, yet
Send another power supply?
asmith
 
Posts: 2
Joined: Wed Jan 20, 2016 12:26 am

Re: FG085 startup failure

Postby jye1 » Tue Jan 26, 2016 12:14 am

We will send you another MC34063 (U1). Please contact us at jyetech@163.com.
jye1
 
Posts: 1221
Joined: Wed Feb 20, 2013 4:58 pm


Return to FG085

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest