Bad Crystal

Anything about this unique oscilloscope DIY kit
Post Reply
adam
Posts: 4
Joined: Fri Jul 08, 2016 1:38 pm

Bad Crystal

Post by adam »

I received a bad crystal with my DSO 068 kit. I spent a good bit of time trying to figure out why the last step of the initial power up test was failing. I took a 20MHz crystal out of an old linksys router and it booted right up. Is there a process to get a replacement?
jye1
Posts: 1223
Joined: Wed Feb 20, 2013 4:58 pm

Re: Bad Crystal

Post by jye1 »

Please connect JYE Tech at jyetech@163.com
WolfgangHOME
Posts: 2
Joined: Mon Oct 31, 2016 4:37 pm

Re: Bad Crystal

Post by WolfgangHOME »

I also had a bad crystal resulting in a failed powering-up test 1. When I replaced the crystal the test was passed successfully. Look slike this is a critical bad quality component.
Godwyn74
Posts: 1
Joined: Mon May 29, 2017 7:55 am

Re: Bad Crystal

Post by Godwyn74 »

In my setup, the powerup test faild where the led needed to flash.

I replaced the crystal when i came across this topic:

SUCESS!

Everything is fine now. Fun to assemble. Great Kit!
FalloutBe
Posts: 2
Joined: Tue Feb 19, 2019 10:46 am

Re: Bad Crystal

Post by FalloutBe »

Same story here.
Replacing the crystal did the trick
cpprioli
Posts: 3
Joined: Mon Apr 29, 2019 1:48 pm

Re: Bad Crystal

Post by cpprioli »

Interestingly, mine too failed the power-up test and I tracked the issue to the crystal by process of elimination. I then removed and re-installed the crystal and all was well. IDK why this happens, as the crystal was properly installed the first time. All that I know is that removing and re-soldering it solved the failure issue. Now I want to upgrade the main firmware to the newest level, if I can find English instructions... :)
Post Reply